Co zrobiłem źle? Pokestop

Witam,
Nie rozumiem dlaczego mimo zaakceptowania mojej nominacji i spełnienia warunku 1 pokestop na jedną komórkę poziomu 17, moja nominacja nie została dodana do gry jako pokestop.
Poniżej pinezka na mapie dodana przy nominacji
Natomiast tutaj screen z mapy z podziałem na komórki poziomu 17. Moja nominacja jest portalem (zaznaczyłem niebieskim "x")
Pytanie, dlaczego jest portalem a nie pokestopem? Widać na mapie, że spełniony jest warunek komórek poziomu 17. Czym jest portal? Co zrobiłem źle? Macie jakieś rady?
Post edited by Doriansen-PGO on
Comments
Akceptacja mojej nominacji miała miejsce 26.04.2022. Więc już jakiś czas temu.
Pierwsza sprawa. Wydaje mi się, że niantic nigdy nie potwierdził, że system komórek S2 przy tworzeniu pokestopów istnieje. Należy więc z takich podejrzeń korzystać roztropnie ,z poszanowaniem kryteriów.
Druga sprawa, wayspot wcale nie musi znajdować się w miejscu, w którym był nominowany. Recenzenci mogli go w czasie oceny przesunąć w inne, poprawne, miejsce.
W Wayfarer zgłaszamy i oceniamy propozycje POI, które mogą się pojawić w dowolnej grze. Nigdzie nie ma gwarancji że powstanie z tego pokestop albo portal.
Dziękuję za odpowiedzi.
Wielka szkoda, starałem się spełnić wszystkie możliwe kryteria i miałem nadzieję, że mój pierwszy pokestop pojawi się w grze. To miejsce jest już pewnie "spalone" przez powstanie portalu. Co jest dla mnie trochę dziwne, ponieważ akurat w tym miejscu pokestop by się przydał i wiele osób skorzystałoby z niego.
Oczywiscie nominacja (w mojej ocenie) nie była dodana na siłę, jest wiele podobnych, zaimplementowanych do gry pokestopów tego typu. Co potwierdziła społeczność akceptując zgłoszenie.