Co zrobiłem źle? Pokestop

Doriansen-PGODoriansen-PGO Posts: 4 ✭✭
edited May 2022 in Poland Wayfarer Challenge

Witam,

Nie rozumiem dlaczego mimo zaakceptowania mojej nominacji i spełnienia warunku 1 pokestop na jedną komórkę poziomu 17, moja nominacja nie została dodana do gry jako pokestop.

Poniżej pinezka na mapie dodana przy nominacji

Natomiast tutaj screen z mapy z podziałem na komórki poziomu 17. Moja nominacja jest portalem (zaznaczyłem niebieskim "x")

Pytanie, dlaczego jest portalem a nie pokestopem? Widać na mapie, że spełniony jest warunek komórek poziomu 17. Czym jest portal? Co zrobiłem źle? Macie jakieś rady?

Post edited by Doriansen-PGO on

Comments

• Doriansen-PGODoriansen-PGO Posts: 4 ✭✭

Akceptacja mojej nominacji miała miejsce 26.04.2022. Więc już jakiś czas temu.

• O405NE-PGOO405NE-PGO Posts: 373 ✭✭✭

Pierwsza sprawa. Wydaje mi się, że niantic nigdy nie potwierdził, że system komórek S2 przy tworzeniu pokestopów istnieje. Należy więc z takich podejrzeń korzystać roztropnie ,z poszanowaniem kryteriów.

Druga sprawa, wayspot wcale nie musi znajdować się w miejscu, w którym był nominowany. Recenzenci mogli go w czasie oceny przesunąć w inne, poprawne, miejsce.

• Robert4444-INGRobert4444-ING Posts: 568 ✭✭✭✭

W Wayfarer zgłaszamy i oceniamy propozycje POI, które mogą się pojawić w dowolnej grze. Nigdzie nie ma gwarancji że powstanie z tego pokestop albo portal.

• Doriansen-PGODoriansen-PGO Posts: 4 ✭✭
    edited May 2022

Dziękuję za odpowiedzi.

Wielka szkoda, starałem się spełnić wszystkie możliwe kryteria i miałem nadzieję, że mój pierwszy pokestop pojawi się w grze. To miejsce jest już pewnie "spalone" przez powstanie portalu. Co jest dla mnie trochę dziwne, ponieważ akurat w tym miejscu pokestop by się przydał i wiele osób skorzystałoby z niego.

Oczywiscie nominacja (w mojej ocenie) nie była dodana na siłę, jest wiele podobnych, zaimplementowanych do gry pokestopów tego typu. Co potwierdziła społeczność akceptując zgłoszenie.

Sign In or Register to comment.