Place zabaw/ części placu zabaw

Powie mi ktos czemu raz się pojawiaja place zabaw a raz nie jest aktecptowany plac zabaw (publiczny) a jego części? Nawalone jest wtedy stopami tam (odrzuca mi ninantic jak zglaszam, nawet te ktore sa na prywatnych posesjach xD)
idąc tym tropem mam ochote usunac (tylko sobie żartuhe) plac zabaw niedaleko mnie i zglosic na części xd
Comments
Place zabaw na prywatnych posesjach zawsze będą odrzucane.
Jak istnieje plac zabaw w grze to zgłoszenie jednego elementu tego placu zabaw może być traktowane jako Duplikat.
Do tego są brane pod uwagę odległości między portalami / pokestopami.
Się niezrozumielismy, chcialam zglosić istniejący już pokestop że jest na prywatnej posesji a zostało to odrzucone
albo stopy ktore były tymczasowo dajmy 2 tyg była rzeźba w galerii handlowej zostało zaakceptowane to jako stop a po chwili znikła rzeźba a stop został
Się niezrozumielismy, chcialam zglosić istniejący już pokestop że jest na prywatnej posesji a zostało to odrzucone
Prywatna posesja to dom jednorodzinny na przykład, a nie całe osiedle na którym jest duży plac zabaw z różnymi atrakcjami.
Jak dobrze znalazłem, że o to Ci chodzi (bo nie podałeś dokładnych danych) to są tam różne atrakcje, które zostały zgłoszone osobno i pewnie do oceny wpadły na raz lub są w odpowiedniej odległości itd.
Osoby sprawdzające portal / pokestop do usunięcia widzą nawet te atrakcje z satelity:
Zamknięte osiedle to nie prywatna posesja. Wayspot jest poprawny i nie ma podstaw do usunięcia.
Ok, to jak nazwiesz miejsce ogrodzone płotem i ze strzeżoną ochroną jeśli wejdziesz mogą na Ciebie nasłać policję?
Takie jest stanowisko Niantic:
W jaki sposób termin „publicznie dostępne” odnosi się do miejsc o ograniczonym dostępie, takich jak kluby tylko dla członków, zamknięte osiedla, obszary z ograniczonym czasem przebywania?
https://niantic.helpshift.com/hc/pl/21-wayfarer/faq/2811-niantic-wayfarer-november-2020-ama/?faq_id=niantic_faq_20201029125447889-664c420529c761f&app_id=niantic_app_20190819225156824-8bea198ad3abcd7&is_preview=false&platform_type=web&platform_id=niantic_platform_20180726175230075-13b9ec875546270&language=en&is_sdkx=false
To że Ty nie masz dostępu nie oznacza że ktoś inny nie ma. Jest mnóstwo takich miejsc.
Ok, dziękuję za info
Mamy zwiększony zasięg radaru, dzięki czemu bez problemu można sięgnąć obiekty znajdujące się na zamkniętych osiedlach bez wchodzenia na nie. Po drugie, oczywistym jest, iż jeśli analizując wolne kratki na chociażby pogo mapach i widzimy, że zmieści nam się kilka obiektów, bo bardziej opłacalne dla gracza PokemonGo jest rozbicie kompleksu sportowego czy placu zabaw na mniejsze części.
W Tarnobrzegu zapalony gracz regulaminowy ingressa sam z 1 placu dodał 3 rzeczy "twierdzą" czyli domek, "bombowiec łoś" samolot z rur i piaskownice. Myślę że to nadużycie, duplikaty. A wszystkim usuwa i neguje zgłoszenia.Plac zabaw to plac zabaw!
Jeśli poszczególne elementy na placu zabaw są oddzielone chodnikiem/ścieżką to można zgłosić je jako osobny plac zabaw