UPGRADE - czy to pułapka?

Cześć, zgłosiłem kilka miejsc - 3 zostały zaakceptowane, w międzyczasie udało mi się dobić do upgrade więc zaznaczyłem pewniaka ... i został odrzucony jako "tymczasowa ekspozycja" (ma jakieś 6 lat).
Pytania:
dałem apelację - czy to był błąd(bo np będę czekał teraz długo) i powinienem zgłosić jeszcze raz?
Czy można odwołać apelację?
Czy są jakieś rzeczy na które powinienem zwracać uwagę gdy zgłaszam ten sam obiekt ponownie?
PS. Nie wiem kto to ocenia przy szybkiej ścieżce ale chyba jakieś trole?
Dzięki za pomoc :)
Tagged:
Comments
> został odrzucony jako "tymczasowa ekspozycja"
Nic nowego. Przyzwyczaisz się.
> dałem apelację - czy to był błąd(bo np będę czekał teraz długo)
Jeśli uważasz że to ciekawy obiekt to nie, ale tak - będziesz czekał długo. Kilka miesięcy, może dłużej.
> powinienem zgłosić jeszcze raz?
Oczywiście, tak będzie szybciej.
> Czy można odwołać apelację?
Nie.
> Czy są jakieś rzeczy na które powinienem zwracać uwagę gdy zgłaszam ten sam obiekt ponownie?
Zastanów się jeszcze raz czy to się kwalifikuje. To że instnieje 6 lat nic nie znaczy.
> Nie wiem kto to ocenia przy szybkiej ścieżce
To nie jest szybka ścieżka.
Cześć, dzięki za odpowiedź - obiekt sie kwalifikuje i już 3 tego typu zostało zaakceptowane. Połowica już dobiła do 38 lvl to ona zgłosi (dla nas to był pewniak 😀 ) co do istnienia to został odrzucony właśnie z takim komentarzem - że tymczasowy obiekt - a mural ma już 6 lat.
Nie zamierzamy go zamalować:)
Witam.
Niestety oceniają zarówno gracze PokemonGo, jak i Ingress. Niestety ci drudzy są w większości i lepiej zorganizowani, a im nie zależy na dużej ilości punktów, przez co odrzucają wiele zgłoszeń z byle powodu (kiedyś dostałam odrzut starej, ciekawie kutej ręcznej pompy, którą ktoś oznaczył jako zwierzę...). W związku z tym nie należy się poddawać czy przejmować odrzutami, tylko zgłaszać do skutku. Powyższą pompę zgłosiłam chyba z 16 razy, zanim została zaakceptowana. Odwołania polecam zostawiać sobie na punkty, do których nie masz możliwości powrotu, bo zgłosiłeś coś na wakacjach, na przykład. Całą resztę zgłaszaj do upadłego. Powodzenia :)
ok, nawet szybko poszło - obiekt po apelacji został zaakceptowany, najwyraźniej gracze PokemonGO i Ingress sabotują a Niantic akceptuje ;)
mam jeszcze z 3 takie obiekty do zgłoszenia (4 już zgłosiłem) mamy tutaj artystę ojca na wsi i sprejował dzieciakom tutaj.
Btw w kontekście praw autorskich -> przejdzie mural z Yodą / Darth Vaderem?
raczej powinien. jak estetyczny to same plusy.
No i dostaliśmy pokestopa ale o jakieś 20 metrów przesuniętego - ile trwa rozpatrywanie przesunięcia obiektu?
Powyżej 20 metrów tylko przez forum, jeżeli przesunięcie na prawidłowe miejsce to w miarę szybko.
na oko jest 15-20m, cholera wie dlaczego skoro pokespot był zgłoszony poprawnie - co znaczy przez forum?
Dzięki za odpowiedzi i poświęcony czas :)
Pozdrawiam
W grze możesz zgłaszać przesunięcie tylko o kawałek, a jak jest to około 20 m to musisz napisać tutaj post z dowodami w sekcji https://community.wayfarer.nianticlabs.com/categories/location-edit