Tereny wiejskie

Hej, jak radzicie sobie z tworzeniem punktów na terenach wiejskich? Mam już szczerze serdecznie dość, co nie dodam jest nieakceptowane.

Brak akceptacji - nie ma chodnika, wow na wsiach nie ma chodnika, normą jest chodzenie poboczem.

Brak akceptacji - nie wystarczająco interesujące lub nietrwałe, serio molo jest nieciekawym i nietrwałym miejscem?

Brak akceptacji - teren prywatny, teren prywatny gdzie łatwo można sprawdzić na planie zagospodarowania, że tak nie jest? Że każdy może skorzystać z mariny, do której jest numer telefonu?

Realnie co mam niby zgłaszać na wsi? Nie ma tu sklepów, pomników, muzeów, tabliczek. Czego jako weryfikatorzy oczekujecie na odludziach? W ten sposób tworzycie wykluczenie dla ludzi mieszkających na wsiach, autentycznie czuje się dyskryminowana. Tym bardziej jak sprawdziłam mapę w moim rodzinnym mieście, wiecie co tam jest poakceptowane? Prywatne ogródki działkowe, zamykane na klucz; kontenery na zużyte szmaty; bochomazy na murach pod mostem, gdzie siedzą bezdomni. Przecież to jest absurdalne.

Hello and Welcome,

There are criteria which we all have to stick to.

If “Safety” is not obvious it is down to the Nominator to show evidence that it is safe.

My suggestion would be to screen grab 1 of your failed nominations, we can then advise, maybe give suggestions to give you a better chance.

If you are happy to give a general location someone may give suggestions of suitable nominations that will have a better chance of being accepted.

Good Luck.

Unfortunately, some areas are just not going to have as much to nominate as others.

Some nominations do get through that shouldn’t.

You just have to adapt your play style to what is available.

Hi,

let me link this guide

1 Like

You mention a pier and a marina these sound promising. It would really good to see these as it sounds like they have potential.